PELTIKATTOJEN TERVAMAALI -KÄSITTELY

 

Tervan ruostetta suojaavat ominaisuudet ovat olleet ihmiskunnan tiedossa jo tuhansia vuosia. Peltikattojen ikäännyttyä ongelmaksi muodostuu katteen pinnan kuluminen ja pellin korroosio. Korroosio -ruostesyntyy, kun metalli yhtyy happeen. Tervamaali -käsittelyn lopputuloksena metalli ei enää pääse yhtymään happeen, joten korroosiota ei synny. Peltikaton käsittely alkaa samalla tavalla ensin huolellisella puhdistamisella ja painevesipesulla sekä orgaanisen kasvuston tuhoamisella. Tämän jälkeen pellin päälle ruiskutetaan riittävän monta kerrosta Tervamaali . Normaalisti menekki on noin 300-350 gr/m², jolloin saavutetaan riittävä suojaava pinta pellille. Metallin, myös katepellin hinta on viimeisen viiden vuoden aikana noussut hurjasti, joten uushankinta on raskas investointi verrattuna Tervamaali -pinnoitekäsittelyyn.

KATTOJEN TERVAMAALI -KÄSITTELY

Katto joutuu rasitukselle monenlaisia muutoksia vastaan -talvella pakkasta ja lunta, kesällä kovaa kuumuutta ja kuivuutta/ vesisadetta. Katon uusinvestointi maksaa normaalikokoisessa omakotitalossa luokkaa 15.000- 25.000 euroa. Tervamaali -takuukäsittely vain noin 20-30% uushankintahinnasta ja saat sillä katollesi lisää elinaikaa 15-25 vuotta. Kysymme perustellusti, miksi viedä kunnostuskelpoinen katemateriaali kaatopaikalle? Tervamaali on kotimainen tuote ja sille on myönnetty avainlipputunnus.

MINERIITTIKATTOJEN TERVAMAALI -KÄSITTELY

 

Mineriittikate on huokoinen ja menettää pinnoitteensa 20-vuoden kuluessa. Tällöin alkaa katteen rapautuminen, kun vesi imeytyy huokosiin ja jäätyy/sulaa. Ilman typenoksidit aiheuttaa katteessa sammalkasvuston, joka ei poistu pelkällä harjaamisella. Katemateriaalina mineriitti ei kuitenkaan ole silti menettänyt toimintakykyään, kun se käsitellään Tervamaali :lla. Ensiksi katto pestään painepesurilla huolellisesti ja tuhotaan orgaaninen kasvusto. Tämän jälkeen kate käsitellään 2-4 eri kertaa Tervamaali:lla. Tervamaali tunkeutuu syvälle avoimiin huokosiin ja alkaneisiin mikrohalkeamiin ja liimaa ne kiinni. Kate saa käsittelyn jälkeen vedenpitävän ja epäpuhtauksia, sammalkasvustoa ja teollisuuslaskeumia suojaavan pinnan.

CATTEL OY

Luotettavuus - Kokemus - Laatu